
در اغلب موارد بیماری بواسیر خفیف است و در صورت پیگیری فوری کمتر باعث ایجاد مشکل جدی در فرد میشود. با این حال بیتوجهی به درمان به موقع آن منجر به بروز عوارض ناگواری خواهد شد. ظاهر زننده بواسیرهای بیرونزده یا عفونت تودهی سیاه شده هموروئید ترمبوزه از خفیفترین تا شدیدترین عارضههای احتمالی بواسیر محسوب میشوند. احتمال ابتلا به کمخونی فقر آهن در بواسیرهای خونریزی دهنده به خصوص انواع داخلی آن وجود دارد. به دلیل تغییر شکلی که در عروق ناحیهی مقعد به وجود میآید، احتمال تغییرات غیر طبیعی در سایر سلولهای رودهای افزایش پیدا میکند و فرد را در خطر ابتلا به انواع سرطانهای رودهای قرار میدهد.
گاهی اوقات عوارض، مستقیم از خود اختلال هموروئید نشأت نمیگیرد بلکه درمان آن از جمله اعمال جراحی صورت گرفته منجر به عارضههایی در فرد خواهد شد که عبارت است از:
- خونریزی بیش از حد: گاهی اوقات عروق به طور کامل مسدود نمیشوند و فرد از ناحیهی عروقی که خوب بسته نشدهاند خونریزی میکند و به شکل تودهی پرخون در میآید. اگرچه آسیب به مخاط راست روده طی جراحی هم خود را به صورت خونریزی غیر طبیعی نشان میدهد.
- عفونت: به دنبال مراقبت ناکافی و نادرست از محل برش و بخیهی مقعد بعد از عمل احتمال چرکی شدن ناحیه افزایش مییابد. البته احتمال عفونت و زخم شدن بواسیر قبل از عمل نیز هست.
- بیاختیاری مدفوع: در برخی موارد طی جراحی به اعصاب حسگر و کنترلی دریچهی مقعد آسیب میرسد به صورتی که فرد دچار بیاختیاری مدفوع میشود. البته این اتفاق بسیار نادر است و با احتمال فراوان امکان اصلاح آن با جراحیهای دیگر وجود دارد.
- فیستول مقعد: فیستول یک کانال کوچک و غیر طبیعی است که ممکن است طی بیاحتیاطی پزشک در جراحی بین کانال مقعد با سطح پوست بیرونی آن یا درون واژن زنان ایجاد شود. بسته به محل فیستول امکان نشت مدفوع از سطح پوست یا واژن وجود دارد.
- حساسیت: ممکن است فرد به مواد تشکیلدهندهی داروهای موضعی ناحیهی مقعد حساسیت داده و دچار خارش یا قرمزی شود.
- ترمبوز وریدی مقعد : احتمال ایجاد لخته خون در عروق وریدی مقعد به دنبال یک روش درمانی به نام اسکلروتراپی وجود دارد.
با این تفاسیر بهتر است فرد قبل از تصمیم گرفتن به انجام هر درمان دارویی یا جراحی از خطرات و عوارض احتمالی آن توسط پزشک خود مطلع شود، سپس با آگاهی کامل و با کمک پزشک معالج خود درمان مناسبتر برای خود را انتخاب کند.
مطالعه بیشتر درمورد بواسیر یا هموروئید:
بیماری بواسیر یا هموروئید چیست؟ و علل بروز این بیماری